GSHP HOME   |   MEMBERSHIP   |   CAREERS   |   CONTACT US   |  

GSHP

Spring Meeting


Spring meeting 2018

March 23-25, 2018

Marriott Riverfront

Savannah, GA 


 

Savannah Marriott Riverfront 

 

 

 

 

 

 

 

   


 

 

 

FRIDAY  (6.5 hours)

 

Date/Time

Topic

Speaker(s)

8:00–8:55 am

(1 hour)

Title:  Multiple Sclerosis: Uncovering the latest on diagnosis and treatment  

 

 

Rebecca J. Rahn, MPA-C, MSCS

Associate Director of the Augusta MS Center

Department of Neurology

Augusta University

 

9:00-9:55am

(1 hour)

Title:  An investigation into the off-label use of antipsychotic medications

Stephanie V. Phan, Pharm.D., BCPP

Clinical Associate Professor

Clinical Pharmacist, Psychiatry

University of Georgia College of Pharmacy

10:00–10:55 am

(1 hour)

Title: Residency Remediation

 

 

Amy Schultz

ED Clinical Specialist

 

11:00 – 1:00 pm

Exhibits/Lunch

 

1:00–1:55 pm

(1 hour)

Title: Opioid epidemic & CDC pain recommendations

Stephanie Hon, PharmD, ABAT

Assistant Director, Clinical Toxicologist,

Georgia Poison Center

2:00–2:55 pm

(1 hour)

Title:  Practical Ways to Advance Practice Using the Practice Advancement Initiative

Christy Norman, PharmD

 

 

3:00 – 3:15 pm

BREAK

 

3:15–4:15 pm

(1 hour)

 

Title: Cardiogenic Shock – Where Drugs Meet Device

 

 

 Andrea Sikora Newsome, Pharm.D., BCPS, BCCCP
Clinical Assistant Professor | Critical Care
The University of Georgia College of Pharmacy | Augusta University Medical Center

4:45-6:15 pm

Exhibitors Opening Reception:

Open bar, heavy hors d’oeuvres

 

SATURDAY  (5.5 hours)

 

Date/Time

Topic

Speaker(s)

7:30 – 8:00am

Breakfast

---

8:00–8:55 am    (1 hour)

Title: What's on and in Your Mind? Explore the Anatomy and Pharmacology of the Brain and It's Influence on Behavior, Prion Disease, ALS Patients, Alzheimer's, Parkinson's Patients and Addictive Personalities.

 

Joel Weintraub - motivational speaker

 

9:00-10:30 am

Exhibits

 

10:30–11:25 am

(1 hour)

 

Title: Hepatitis C – A Star Wars Saga

 

 

Rosemary P Cross, PharmD, BCPS

Transplant Clinical Pharmacist

Piedmont Transplant Institute

 

11:30-1:30 pm

Lunch + Posters

 

1:30-2:25 pm

(1 hour)

Title: Pro-con Debate: Methadone versus suboxone for opioid dependence

Mitchell Nazario, PharmD, CPE. VISN 8 PBM Program Manager, Pain Management. West Palm Beach VAMC

Pain & palliative care specialist

 

DANNY S. BASRI, Clinical Pharmacist

Pain Specialist, WellStar Kennestone Hospital, Marietta, GA

 

2:30-3:25 pm

(1  hour)

Title:  Less is More:  One Institution's Experience with Implementing an Antimicrobial Stewardship Program.

 

 

AJ Fernandez, PharmD | Antimicrobial Stewardship Pharmacist | Childrens Healthcare of Altanta

3:30-4:25pm (1 hour)

Title: “D” not the grade you wanted, but the vitamin you do

 

 

Christina E. DeRemer, PharmD, BCPS, FASHP

Clinical Associate Professor

Department of Pharmacotherapy and Translational Research

University of Florida College of Pharmacy

 

4:30-5:25

(1 hour)

Title:  CINV Guideline Update

 

 

Tyler Beardslee, PharmD

Clinical Specialist, Hematology/Oncology

Emory University Hospital

 

SUNDAY (3 hours)

 

Date/Time

Topic

Speaker(s)

7:30 – 8:00 am

Breakfast

 

8:00–8:55 am

(1 hour)

Title: Update in ACLS

 

 

Amanda Hafer, PharmD, BCPS

PGY2 Emergency Medicine Pharmacy Resident

St. Joseph's/Candler

Savannah, GA

 

Sara Anne Meyer, PharmD, BCPS

 Emergency Medicine Clinical Pharmacist

St. Joseph's/Candler

9:00–9:55 am

(1 hour)

Title: Opiate use in pregnancy and breastfeeding, and neonatal withdrawal

 

 

Emily Cooke

Barnes Jewish Hospital

St Louis, MO

10:00–10:55 am

(1 hour)

Title: Updates in the Management of Non-Small Cell Lung Cancer: Targeted Agents

 

 

Katherine Saunders, PharmD
Ambulatory Oncology Clinical Pharmacy Specialist

Georgia Cancer Center
Augusta, GA

 

       

Continuing Education 


 The Georgia Society of Health-System Pharmacists is accredited by the Accreditation Council for Pharmacy Education as a provider of continuing pharmaceutical education.                

  The Spring Meeting will provide an opportunity for you to earn up to 15 hours of continuing education credit.


 

 Book Your Hotel at the Group Rate

 

Exhibit Information

        

  

Our educational meeting calendar starts each year with the Spring meeting.  Typically the Spring meeting is in March in Savannah.  The spring meeting contains over 15 hours of CE, exhibits, poster session and a director of pharmacy dinner.  

If you a not currently a member and would like to be place on our meeting email list, please click on the button below:

                         





THANK YOU TO OUR CORPORATE SPONSORS


Baxter
BD
Genentech
Janssen
Teva
Novo Nordisk
Omnicell
Arbor
Prodigy Health




© 2016 Georgia Society of Health-System Pharmacists
3015 Shannon Lakes North | Suite 303 | Tallahassee, FL 32309 | 1-800-913-4747